Julkaisut

Uusi julkaisu No 5 ilmestynyt !

Taidekertomuksia Naantalista, osa I

Raimo Lovio: Naantalilainen näkökulma Suomen taidehistorian varhaisvaiheisiin (40 sivua). Julkaisussa esiteltävien taideteosten tekijät ovat Simon de Vries, Erik Wilhelm Le Moine, Johan Knutson, Robert Wilhelm Ekman, Albert Edelfelt, Berndt Lindholm, Karl Rurik Hjelt, Arvid Liljelund, Armas Lindgren, Jarl Eklund ja Sävele Angervo. Varhaisin teos on tehty 1600-luvun alussa ja viimeisimmät 1900-luvun alussa. Monet esiteltävistä taiteilijoista olivat Suomen johtavia taidemaalareita ja arkkitehtejä 1800-luvun jälkimmäisellä puoliskolla.


Taidekertomuksia Naantalista, osa ll

Ulrika Grägg, Christian Hoffmann & Raimo Lovio: Axel Haartman ja Edwin Lydén - Naantalin merkittävät taiteilijat itsenäisyyden ajan alussa (48 sivua). Turun taidemuseon johtaja Axel Haartman asui Naantalissa vuodesta 1923 lähtien. Hänen talonsa on nykyisin kotimuseo Casa Haartman. Edwin Lydén rakennutti Naantaliin huvilan vuonna 1914. Christian Hoffmann esittelee Axel Haartmanin taiteen. Ulrika Grägg kertoo Casa Haartmanin kunnostamisesta viime vuosina. Raimo Lovio kuvaa Haartmanin toimintaa Naantalissa ja esittelee Lydénin modernistista taideuraa.

Taidekertomuksia Naantalista, osa lll

Raimo Lovio: Saaristokaupunki Naantali kuvataiteilijoiden silmin 1910-luvulta 1960-luvulle (68 sivua). Julkaisussa on esillä Naantalia paljon kuvanneet taiteilijat kuten J.R Ekelund, Armas Mikola ja Erik Aschan-Rauthovi. Näiden lisäksi tuodaan esiin Katri Tätilän, Greta Hällfors-Sipilän ja Lauri Sipilän, Ilmari Kaijalan ja Emil Rautalan, Margit Rautalan ja Unto Kaipaisen, Viljo Lehmussaaren, Santeri Salokiven, Alvar Aallon, Ragnar Ekelundin ja Nikolai Lehdon Naantaliin liittyviä teoksia.


Taidekertomuksia Naantalista, osa lV

Raimo Lovio, Hanna Nurminen & Pirjo Viitanen: Nykytaide saapuu Naantaliin (84 sivua). Julkaisussa ovat esillä tunnetut ammattitaiteilijat, jotka toivat nykytaiteen virtauksia Naantaliin 1950-luvun lopulta lähtien. Esillä on Naantalissa syntynyt kuvanveistäjä Anja Aho sekä merkittävä joukko Turun piirustuskoulun oppilaita ja opettajia. Osa heistä vietti kesiään Naantalissa kuten Kalle Eskola, Kauko Lehtinen, Veikko Lehtovaara ja Simo Helenius. Osa suoranaisesti muutti Naantaliin kuten Jouni Boucht, Harro Koskinen ja Raimo Äijälä.


Taidekertomuksia Naantalista, osa V

Raimo Lovio: Kuvataiteiden moninaisuus Naantalissa 2000-luvulla (76 sivua). Julkaisussa esitellään Naantalissa 2000-luvulla vaikuttaneita ja yhäkin vaikuttavia kuvataiteiden tekijöitä ja heidän teoksiaan. Tarkemmin esitellyt 16 naantalilaista kuvataiteen tekijää sekä esillä olevat aktiiviset harrastajat ovat päätyneet taiteeseensa mielenkiintoisen vaihtelevia polkuja pitkin. Myös eri tekijöiden tekniikat, tyylit ja teemat eroavat vahvasti. Juuri se tekee nykykuvataiteisiin tutustumisen jännittäväksi. Samalla opimme arvostamaan moninaisuutta ja ymmärtämään siihen vaikuttavia tekijöitä.